tisdag 18 maj 2010

Nu är det dags för Sändarredaktionens egen blogg

Till slut har t o m Sändarens redaktion bestämt sig för att börja blogga. Vi skapade en blogg för Utmanad i Örebro. Den blev kanske ingen besökssuccé. Under konferenserna fanns ju många påverkanstorg som det var viktigt att höras och ses på. Men nu när vi installerat möjligheterna att blogga, vill vi också utnyttja dem.
Högst oregelbundet, men i alla fall, kommer vi här att formulera funderingar, tankar och infall. Ibland blir det bara för bloggen. Ibland kommer vi kanske med en första idé som sedan går att utveckla i tidningen. Ta då chansen att kommentera och påverka vad som hamnar i tidningen.
Ibland kan vi också publicera sådant som blivit över när vi gjort färdigt papperstidningen, Så får det bli när vi nu börjar. Det blir massor av konferenssidor i Sändaren 10/2010 som kommer på fredag 21 maj för de flesta. Det här fick ändå inte plats:
Aldrig har det applåderats så mycket på en konferens som under dagarna med Utmanad i Örebro. Och inte bara efter lovsångerna. Till och med Christian Alsteds predikan på ordinationsgudstjänsten möttes av applåder, möjligen sedan metodistbiskopen inledningsvis refererat vad Jim Wallis sagt om påhejare till predikanter i svarta kyrkor i USA.
-Om applåderna blir som ett amen, är det bra, tycker metodistbiskopen.
-Det kan ju gå jargong i applåderandet också, menar Göran Zettergren.
-Det här med applåder kommer och går, konstaterar Karin Wiborn.

Anders Mellbourn

1 kommentar:

  1. Kan lova att det var ingen jargong i applåderna, inte någon gång som jag var med i alla fall. Men det kan bli så. Därför var det bra att inga applåder var tillåtna under förhandlingarna.

    SvaraRadera