måndag 12 november 2012

Nu är vi tjocka och snälla

Höstmarknadernas förlovade tid är inne. Dom som mycket snart övergår i julmarknader. Stora julgranen står förresten redan uppställd här på Kungsholmstorg.

På redaktionen kavlar vi upp ärmarna inför stora julrushen. Men det är lätt att tappa fokus i planeringen när gamla medarbetare dyker upp lastade med ost och kex, kakor och tårta. Tillfälliga besökare medför bullkransar. Och i köket finns nästan fulla pepparkaksburkar kvar efter Stora Pepparkakstestet som grannredaktionen genomfört.

Vi blir både tjocka och snälla. En del av energin gör vi förhoppningsvis av med i det dagliga springet. Har också noterat att allt fler väljer att stå hela dagen vid sina höj- och sänkbara skrivbord. Själv motionerar jag mest i korridorerna mellan mötena. Så här års ska vi planera både advents- och julnummer, pricka in ledigheter och bestämma vilka tjänsteresor vi rimligtvis kan hinna med.

Denna vecka är också Anders Mellbourns sista som chefredaktör. Det blir också, förstås, en eftervalsanalys från USA, innan det blir dags för avtackning.

Men han försvinner inte för gott. Också i  fortsättningen kommer ni att kunna läsa hans politiska analyser i spalterna då och då.

Så fortsätt läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar