måndag 5 november 2012

Bedrägligt helglugn


Äntligen måndag - och vanlig vardag. Under allhelgonaveckan har lokalerna ekat rätt ödsligt. Kollegor med barn i skolåldern har ägnat sig åt familjeliv i olika former, en del av oss andra har passat på att inta sofflocket.

Men helglugnet är bedrägligt. I stort sett varje ledig timme måste betalas tillbaka i fördubblade ansträngningar och övertid för att allt ska gå ihop sig. Och för somliga medarbetare innebär själva helgfirandet extraarbete. Vår fotograf, Mikael Johansson, fick tillbringa delar av sin lördagskväll med att fotografera folklivet på våra kyrkogårdar. Bilder från storhelgsfiranden behövs i arkivet, och de måste ständigt uppdateras för att kännas så nytagna som möjligt. 

Nästa fixpunkt i redaktionsarbetet blir USA-valet på tisdag. Något vi tyvärr inte kan redovisa fullt ut i nästa veckas tidning, eftersom vi hinner trycka innan vallokalerna stänger. Men Anders Mellbourn, på plats i USA, kommer ändå med en sista-minuten analys av utgången och för övrigt har vi hans dagliga bloggar om valet att läsa här på hemsidan. Gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar