onsdag 23 november 2011

Verkligen advent?

Rekordtidig advent i år. På förstasidan i Sändarens nummer 47 i dag har vi satt adventsstaken uppe till höger. Även nästa nummer till andra advent kommer att ha utgivningsdatum i november. Har man varit med om detta tidigare?
Adventsglädje är det i vårt huvudreportage om Löjtnantsgårdens äldreboende i Stockholm. På Analys&Appell (går att läsa här på webben) skriver Ola Johansson att Sverige inte lärt sig att skilja på ideella och affärsdrivande välfärdsprojekt och att Sverige nästan är ensamt om att tillåta privat vård med vinstinriktning. Ett så perspektivrikt inlägg i de gångna veckornas vårddebatt har jag inte sett någon annanstans.
Och trots fördjupad kris i Egypten - varifran vi rapporterar på plats - och fortsatt finansiellt elände dristar jag mig skriva på ledarplats (också här på webben) att våldet minskar i världen.
Glad advent, alltså
Anders M

1 kommentar:

  1. Har man varit med om detta tidigare? - en sjundedel av alla år infaller 1:a advent den 27/11, tidigast möjligt, inget konstigt med det!
    Perspektiv på vårddebatten: om lagen om offentlig upphandling föreskrev att ta det näst billigaste budet skulle orealistiska "röda-prislapp-erbjudanden" à la carema inte ha en chans!

    SvaraRadera