onsdag 2 maj 2012

Nyheter både i förväg och efter

Tryckta medier har en ovedersäglig nackdel som nyhetsförmedlare. Det finns alltid ett mellanrum i tid från det redaktionen är färdig till dess läsarna får sin tidning. I Sändarens fall innebär det vanligtvis att vi inte kan redovisa vad som händer från måndag kväll till onsdag middag. Vi brukar därför i varje nummer på sidan tre ange klockslag för pressläggning.

Den här veckan har det varit extra komplicerat på grund av Valborgshelgens ledigheter. Vi behövde vara klara med allt som skulle stå i tidningen redan i fredags utom en sida och hade bara till kl 11 på Valborgsmässoaftons förmiddag för att göra denna enda kvarvarande sida klar. Den skulle skildra Equmenias riksstämma och den samtidiga konferensen Någonting större i Vännäs. Men där var inte allting klart vid måndag lunch. Tvärtom kvarstod de stora besluten som skulle tas på måndag eftermiddag och tisdag morgon.

Samtidigt blir det ju konstigt för läsarna att få en tidning när konferensen är slut och besluten om bland annat ny ordförande är fattade. En intervju med Equmenias nyvalda ordförande - gjord dagen innan valet men skriven för publicering efteråt - får därför tidningsläsarna i dagens post. Om det nu är så att distributionen fungerar efter en helgdag. Vi börjar bli litet oroliga för det också. Intervjun har förstås funnits att läsa - utan reservationer - här på webben sedan förmiddagen första maj. Och enligt alla rapporter är den nya ordföranden nu verkligen vald. Hur Johan Arenius avtackades har vi dock ännu inte erfarit.
Anders M

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte9 maj 2012 kl. 13:58

    Måste berömma Sändaren för att både ha haft nyheten om den tyske presidenten Joachim Gaucks besök i Stockholm och att med det danskt-friesiska minoritetspartiet SSW i Schleswig-Holstein för första gången i Tysklands historia ett parti för en etnisk minoritet får en regeringspost i en delstatsregering. Ointresset hos svenska media för våra stora grannländer i söder, Tyskland och Polen, är helt enkelt en skandal och Sändaren ett lysande undantag därvidlag!

    SvaraRadera