tisdag 6 mars 2012

Kapitalism och LO-ordförande

Även de mest marknadstroende ekonomerna talar om kapitalismens kris och LO-ska snart få ny ordförande. Något direkt samband häremellan finns nog inte. Men Sändaren uppmärksammar bådadera i veckans utgåva (nr 10/2012).
Marknadsekonomins problem har ännu inte lett till någon ny stor ideologisk debatt eller politisk motrörelse som slår igenom. Ändå är det politiken som inte fungerar i den nya globaliserade ekonomin enligt de experter vi talat med. Avgående LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin berättar i en porträttintervju vad både klasskänslan och engagemanget i kyrkan betyder för henne.
-Kom ihåg, var du läste det först, säger vi ibland när vi tror oss ana något stort i förväg. I fjol gratulerade vi Oskar Nilsson från Rissnekyrkan till att ha fått rollen som Robert i den planerande uppsättningen av Kristina från Duvemåla i Helsingfors. Nu har det varit premiär och Oskar får idel lovord för sin insats. Vi har nått honom per telefon i den finländska huvudstaden där han tror att föreställningen kommer att spelas ett par år framåt.
På ledarplats – se härintill – dristar jag mig att försöka bena ut de konflikter som senaste veckorna blossat upp i Svenska kyrkan kring Kyrkans tidning. Måhända omdömeslöst. Som jävig lillasyster i koncernen hade det kanske vara klokast att hålla sig undan. Men det hade också varit konstigt.
Och om en vecka har vi kanske en ny webb…
Anders M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar