tisdag 14 februari 2012

Först igen

Nu har Sändaren varit först med en allmän nyhet igen. Och den här gången var den positiv. I höstas var vi först med att uppmärksamma att Röda korset förlorat upphandlingen av tortyroffervården i Stockholm. I fredags blev vi först med att förvaltningsrätten givit Röda korset rätt i sitt överklagande av beslutet.
Så många minuter fick vi inte vara ensamma om nyheten. Men i alla fall. I veckans pappersutgåva fortsätter vi med frågan om upphandling och vårdalternativ. Kanske är det så att landstinget i Stockholm i ett sådant här fall hade kunnat låta bli upphandlingsförfarande över huvud taget.
Först är vi i detta nummer också med att berätta om vilka som fått nya tjänster i Gemensam framtids organisation. Nu är det klart med både administrativ chef och koordinatorer för olika verksamhetsområden.
Vi bjuder också på en stor porträttintervju med Göran Rosenberg och redovisar reaktioner på förslagen om höjd pensionsålder.
Och så har vi en ny krönikör.
Mm mm.

Anders M

1 kommentar:

  1. A propos höjd pensionsålder: Barn gör inte som föräldrarna säger, men som de gör. På samma sätt är det med arbetskraften: I högtidstal, tidningsledare, debattartiklar mm pratas det om att vi måste jobba längre av en rad behjärtansvärda skäl. Men genom att helst vill bli av med äldre, genom avtalspension eller uppsägning (ivrigt påhejad av LAS-avvecklargänget) eller genom att göra arbetssituationen och -miljön föga tilltalande för äldre, genom åldersfixeringen i platsannonser mm visar samhället/arbetsmarknaden i handling att man inte vill ha kvar de äldre – och då ser vi 50+ om vårt hus och planerar/spar för en tidig sorti ur arbetslivet! Och utan en rejäl attitydförändring kommer det att fortsätta så här!

    SvaraRadera