tisdag 17 maj 2011

Inga klara besked

Det är kanske förmätet att be om klara besked. Särskilt av den som själv är ansvarig för en tidning och en hemsida som - inte minst den senare - innehåller många oklarheter.
Men ändå: Förslaget om avdragsrätt för gåvor är äntligen klart. Men om det verkligen kommer att läggas fram för riksdagen i höstens budgetproposition vill regeringen ännu inte lova. Reglerna för att begränsa vapenexporten ska skärpas. Det har regeringen och socialdemokraterna kommit överens om. Men vad det egentligen innebär vet vi inte. Omval har hållits i Västra Götaland men hur regionens styrelse ska se ut framöver vet vi nu ännu mindre än tidigare. För att inte tala om att tre samfund ska bilda ny kyrka. Men vad den ska heta och vem som ska vara ledare, vet vi inte.
Men i jämförelse är allt detta överkomliga problem. Sändaren och Kyrkans tidning har just haft ett reporterteam i Japan för att skildra livet efter naturkatastroferna. Förstörelsen var fortfarande ofattbar. Men där fanns också ett lugnt liv och målmedvetenhet.
Våra bekymmer känns i sammanhanget futtiga.
Läs Sändaren i morgon.
Anders M

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte19 maj 2011 kl. 07:57

    Det här låter både ynkligt (i beloppets storlek) och krångligt (redovisa kvitton för "strögåvor"). Bättre vore det att utöka principen för kyrkoavgiften på månadsgivande med bruttolönen till organisationer med 90-konto. Man kan då ha ett tak (t ex 3% av bruttolönen) för det sammanlagda givandet, men man ska också frivilligt kunna öka kyrkoavgiften upp till taket.

    SvaraRadera