onsdag 10 augusti 2011

Årets längsta ledare

Sändaren nummer 32 kommer i dagens post. Vi har med tillfredsställelse just fått våra första exemplar till redaktionen. Det är ett nummer som ger plats både åt sommarens sorger och oro och för dess stora ljuspunkt, världsscoutlägret i Kristianstad.
Våldsutbrotten i de brittiska storstäderna hann vi dock inte med före manusstopp. Men nu går vi tillbaka till veckoutgivning och räknar med att kunna återkomma till dem liksom till de ekonomiska krisernas konsekvenser i nästa veckas nummer.
Dagens ledare (som finns härintill på webben) är en av tidningens längsta - inte i ordmängd utan i tillkomsthistoria. För mer än en månad sedan skrev jag en första betraktelse om missnöjets sommar. Den fick vänta på grund av annat och därvid skrivas om då och då för att anpassas till nyhetsflödet. Slutversionen fick en sista putsning efter det sänkta amerikanska kreditvärdesbetyget och börsrasen i måndags.
Om denna så många gånger länge lappade text fortfarande håller ihop och har något värde, överlämnas till den bästa av läsekretsar att avgöra.
Anders M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar